פלזית פוליגל מודל "השאלת עובדים"

חשיבה" מחוץ לקופסא "ושיתוף פעולה בין חברות בתעשייה הקיבוצית מייצר פתרונות חדשניים לטובת העובדים, החברה והלקוחות – מודל" השאלת עובדים "של פלזית פוליגל בשיתוף גולן פלסטיק, פלזית אריזות מדף, פולירז וגרין קואט-אלגת.

קבוצת פלזית-פוליגל העוסקת בפיתוח וייצור לוחות שקופים מאקריליק, פוליקרבונט וחומרים פלסטיים נוספים, היא מהגדולות בעולם בתחום. מטה הקבוצה ואחד מאתרי היצור הגדולים נמצאים בקיבוץ גזית, אתרים נוספים שלה נמצאים בבולגריה, ספרד צפון אמריקה וצ'ילה. נציין שהקבוצה נרכשה ע"י חברת פלסקולייט האמריקאית בסוף שנת 2021.

לאחר שנתיים של ביקושי שיא, בהם יישמה  החברה רעיונות רבים שעוסקים בשאלה "כיצד ליצר ולמכור יותר", באחרונה חלה ירידה דרמטית בביקושים. שינוי זה מחייב שוב יציאה מאזור הנוחות ופתרונות יצירתיים. כעת המטרה המוצהרת היא "הורדה ככל האפשר של העלויות תוך כדי  פגיעה מינימאלית בחוסן החברה" כך מספר עמיר אברמוביץ מנכ"ל החברה

החברה החלה ליישם את תוכנית התייעלות הכוללת 8 צוותים שעוסקים בתחומים שונים. " בתוך צוות שעסק במשאב האנושי עלה רעיון של "השאלת עובדים". בהתחלה הדבר נראה מופרך לחלוטין אבל בדיקה עם מפעלים אחרים, עורכי דין ויועצי ביטוח התברר שהדבר אפשרי בהחלט." משתפת מאיה דיאמנט מנהלת משאבי האנוש בחברה. "הרעיון כאן הוא שאנחנו משאילים עובדים למפעל אחר לתקופה קצובה של חודשיים שלושה שלאחריה העובד חוזר אלינו. היתרונות מבחינתנו ברורים: אנו נמנעים מצמצומים, שומרים על בטחון תעסוקתי ופרנסה לעובדים, שומרים על רצף זכויות, ונמנעים מקבלת החלטות ארוכות טווח שייתכן וניתן להימנע מהם. החברה השואלת זוכה בעובדים מקצוענים, מסורים, בתקופה של מחסור משמעותי בכ"א.

בחברה חיפשו מפעלים בעלי גמישות מחשבתית ומחויבות ערכית כדי לייצר את שיתופי הפעולה. ההיענות של חברות קיבוציות הייתה מיידית, כשלנגד עיניהן עמד הרצון להמשיך ולשמר את התעסוקה והתעשייה הישראלית. כיום כ-20 עובדים מושאלים לחברות שונות ביניהן, אריזות מדף פלזית, פולירז, גולן פלסטיק, גרין קואט-אלגת.

מספרת אילה מור עינב סמנכ"לית מש"א בחברת גולן פלסטיק:
כאשר מאיה, הקולגה שלי בפלזית-פוליגל מקבוצת פלסקולייט פנתה אליי ואל נרוד נלגאבץ, סמנכ"ל התפעול ובקשה את עזרתנו היה לנו ברור שאנחנו מתגייסים ועוזרים.

לנגד עיני עמדו מספר פרמטרים שהשפיעו על ההחלטה והתשובה החיובית באופן מיידי אך החשוב מכולם הוא: כולנו חברות שנמצאות בצפון ונותנות פרנסה ובית לתושבי הצפון. היום זה בפלזית פוליגל ומחר זה יכול להיות גם אצלנו.

אני מאמינה גדולה בעזרה הדדית, בשיתוף פעולה ובהפריה משותפת.

מהפרויקט הזה גם אנחנו יצאנו מחוזקים: לעובדים שלנו חשוב להכיר ולשמוע על עובדים במקומות אחרים ולמנהלים שלנו חשוב לתרגל ניהול באי ודאות וחשיבה יצירתית ומחוץ לקופסה.

ההתייחסות לעובדים של פלזית פוליגל אצלנו היתה כאילו הם העובדים שלנו  (אפילו מתנה עידוד לבידוד קיבל אחד העובדים שבדיוק כאשר הגיע אלינו חלה בקורונה)

כולי תקווה שפלזית יחזרו מהר לשגרה

אנחנו נמשיך להיות שם בשבילם.

דילוג לתוכן